dilluns, 27 de maig del 2013

                              ESTOPA  

 Estopa és un duo espanyol de música creat el 1999, format pels germans David i José Manuel Muñoz. El grup és oriünd de la ciutat barcelonina de Cornellà de Llobregat (barri de Sant Ildefons).
Amb el seu primer disc van aconseguir unes vendes superiors a 1.000.000 de còpies, aconseguint així el reconeixement al seu país natal i després en països llatinoamericans com Colòmbia, Mèxic, Perú, Cuba, Argentina i Veneçuela. Els seus altres set discos han seguit la fórmula que tant èxit els ha donat: rumbes catalanes i urbanes. Són grans admiradors de Joaquín Sabina i de Pancho Varona. Han venut més de 4 milions de discos a nivell nacional i internacional.Los germans David i José Muñoz Calvo van néixer al barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, un municipi a escassos deu quilòmetres de Barcelona. Els seus pares havien arribat des Zarza Capella (Badajoz), a la comarca de la Serena, i regentaven al bar La Española, davant de la comissaria de policia de Cornellà. Els Chichos, Los Chunguitos, Bordó, Los Amaya ... era la música que formava part de la banda sonora de la infància de David i José, que aviat van començar a aficionar-se a la guitarra, abans d'abandonar l'institut i començar a buscar-se la vida en diversos treballs, l'últim a Novel Lahnwerk, una fàbrica filial de la SEAT produint peces per automóviles.La història diu que del crit "Doneu-li estopa!" que utilitzava l'encarregat de la fàbrica perquè no cessessin en el seu treball, va sorgir el nom d'una de les bandes fonamentals de la música espanyola de l'última dècada.
Allà, en aquella fàbrica, es va començar a gestar Estopa, la lletra del seu primer èxit, "La raja de tu falda" ("Per la raja de tu falda jo vaig tenir un Pinazo amb un Seat Panda"), les primeres cançons i les primeres actuacions en bars del barri. El 1998, David i José es van presentar al concurs de cantautors del barri d'Horta-Guinardó. Van guanyar el primer premi i una mica més de 2.000 euros.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada