dimecres, 22 de maig del 2013

                           EL PUMA
El puma (Puma concolor) és un mamífer de la família Felidae, nadiu d'Amèrica. Aquest gran gat solitari és el mamífer salvatge terrestre més nombrós de l'Hemisferi Occidental, s'estén des del Yukan, al Canadà, fins al sud dels Andes d'America del sud.
El puma és adaptable i generalista, pel que es troba en els principals hàbitat de tota Amèrica.Es el segon major felí d¨America ,després del jaguar i el quart més alt del món, després del tigre, el lleó, el jaguar, encara que està més estretament relacionat amb felins més petits.
El puma és territorial i té una baixa densitat de població. Cada territori dependrà de les grandàries del terreny, la vegetació i l'abundància de les preses. Encara que és un grandepredador, no sempre és l'espècie dominant en la seva àrea de distribució, com quan competeix amb els animals de presa com el llop gris.
 Es tracta d'un gat solitari i en general evita les persones. Els pumes pocs cops han atacat als éssers humans, a pesar d'un recent augment en la freqüència.El puma se situa en la subfamília Felina, dels gats petits, mentre que els grans gats són col·locats dintre de la subfamília Pantherinea. L'origen de la família Felidae a Àsia està aproximadament fa 11 milions d'anys. Per desgràcia, la investigació taxonòmica en els felins segueix sent parcial i gran part del que es coneix sobre la història evolutiva de fèlids es basa en l'anàlisi de l'ADN mitocondrial, com els gats estan escassament representades en el registre fòssil i hi ha grans intervals de confiança amb dates proposades.En l'últim estudi dels genomes Felidae, l'ancestre comú de l'actual LeopardusLynx, Puma, Prionailurus i altres llinatges felis van emigrar a través del pont de l'Estret de Bering cap a Amèrica, aproxiament fa 8 a 8,5 milions d'anys enrere. Posteriorment, els llinatges van divergir en aquest ordre. Els felins de Nord-Amèrica van envair després Sud-América com parteix de la Great American Interchange, arran de la formació de l'Istme del Puma.


animals21.blogdiario.com 
pumapac.org
losguardapavos.blogspot.com
es.gdefon.com
es.gdefon.com
www.bancodeimagenesgratis.com 
https://picasaweb.google.com/home

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada